Flancolás a pacallal

2011.01.14. 09:19

Szerző: borzash

Volt már szó Berardo-ról, akitől ellestem, hogy hogyan csinálják az olaszok a rizottót. Jártam náluk ősszel. A srác különben Vicenza városában csak azért nem tölt be dinasztikus alapon dózsei címet, mert ott egyrészt nincs és nem is igen volt olyan, másrészt mert az…

Szerző: borzash

Sváb vagyok háromnegyedrészt. Vagy még inkább, nem is tudom, mindenesetre eléggé nagy részarányban. A svábság a családban - azon kívül persze, hogy egyesek, így pl. én is, germános kockafejet növesztenek maguknak - nagyjából annyiban merül ki, hogy érdekes tényként számon tartjuk, de németül már a…

Rómától Rómáig

2011.01.09. 15:10

Szerző: Jacques de Molay

A rizs, ellentétben a garummal, nem volt használatos az ókori Rómában, Apicius legalábbis nem említi. A garum viszont kikopott az itáliai alapanyagok közül a XV. századra, amikorra a rizs elterjedt, ezért a mai poszt maga a tömény, ízfokozott anakronizmus. A mai poszt ugyanis…

Szerző: borzash

Kellemes telet mindenkinek. Az ember hangulatától függően élvezetes, vagy idegesítő anakronizmus: beszéljünk a nyárról. Meg helyekről, ahol, nyáron jártunk. Meg arról, amit nyáron ettünk, lenn, délen. Athénban, de főleg Krétán.              …