Cukkinivirág, töltve

2011.10.01. 18:42

Szerző: Jacques de Molay

Ennek a posztnak van két kvázi-előzménye. Jó, nem két, hanem sok előzménye van, de maga a cukkinivirág, töltve megjelent már egy igazi posztban, fénykép alakjában, illetve az a hely, ahol a legjobban csinálják (a nyuszis néni, Xerokambosban, a Creta Sun tavernában) sok posztot…

A hamburger adja

2011.08.06. 19:43

Szerző: Jacques de Molay

Van ez a hamburger-adó nevű dolog, ami egyfelől igen jó dolog, másrészt teljesen idióta a neve. Persze, értem én, hogy a McDonald's-os, fél óráig szavatos zsemlében elhelyezett gyanús húspogácsa és az ízfokozott szószokkal leöntött, szottyasztott zöldség megérdemli a magasabb…

Rómától Rómáig

2011.01.09. 15:10

Szerző: Jacques de Molay

A rizs, ellentétben a garummal, nem volt használatos az ókori Rómában, Apicius legalábbis nem említi. A garum viszont kikopott az itáliai alapanyagok közül a XV. századra, amikorra a rizs elterjedt, ezért a mai poszt maga a tömény, ízfokozott anakronizmus. A mai poszt ugyanis…

Oldalas

2010.10.23. 16:24

Szerző: Jacques de Molay

                          Ritkán szoktam túlgondolni a kajákat, amiket készítek, ez viszont egy olyan "klasszikus", amely csak egy (vagy több) csavarral lesz blog-képes. A hús + párolt káposzta az nevezhető…

Rókagomba-leves

2010.08.28. 18:55

Szerző: Jacques de Molay

Kicsit nehezen indul újra az én részvételem a blogban, bár már dezájnt csináltam... Legyen hát a hosszú ideje első (villám)poszt egy abszolút szezonétel: rókagomba-leves.                           A rókagomba a…