Az ötödik íz - Utolsó kommentek
blfr8@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://garum.blog.hu/2011/06/14/obskurus_nedvek_reloaded_vitamalt_cockta_kofola/full_commentlist/1#c37777270
Válasz erre: Obskúrus nedvek reloaded: Vitamalt, Cockta, Kofola
2019-10-26T11:26:36+02:00
2019-10-26T11:26:36+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="https://garum.blog.hu/2011/06/14/obskurus_nedvek_reloaded_vitamalt_cockta_kofola?full_commentlist=1#c37777126" class="reply_nick_885735" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37777126 );">@Kovacz Lojzi</a>: nyilván nem, de egy piacon/páyán játszanak. Azóta is nagyon bírom, sokkal jobb a kólánál.
https://garum.blog.hu/2011/06/14/obskurus_nedvek_reloaded_vitamalt_cockta_kofola/full_commentlist/1#c37777126
Válasz erre: Obskúrus nedvek reloaded: Vitamalt, Cockta, Kofola
2019-10-26T10:28:12+02:00
2019-10-26T10:28:12+02:00
Kovacz Lojzi
http://blog.hu/user/885735
Halkan jegyzem meg, hogy a Kofola még véletlenül sem cola. A hasonlóság nagyjából abban kimerül, hogy mindkettő az üdítőital kategóriába sorolható.
https://garum.blog.hu/2017/12/28/migransok_porolye_sult_geb/full_commentlist/1#c34378535
Válasz erre: Sült géb.
2017-12-31T14:51:40+01:00
2017-12-31T14:51:40+01:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="http://garum.blog.hu/2017/12/28/migransok_porolye_sult_geb?full_commentlist=1#c34373539" class="reply_nick_1260469" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34373539 );">@Zoli8181</a>: én általában némi földhözvágás utána macskákra meg rókákra bízom őket. a vízben csak a kispajtásaikat táplálnák...
https://garum.blog.hu/2017/12/28/migransok_porolye_sult_geb/full_commentlist/1#c34373539
Válasz erre: Sült géb.
2017-12-30T14:30:10+01:00
2017-12-30T14:30:10+01:00
Zoli8181
http://blog.hu/user/1260469
Ez tetszett!Én fej nélkül b@szom őket vissza(bízva benne, hogy valami értelmes hal megeszi), de lehet kipróbálok egy adagot sütve is.
https://garum.blog.hu/2015/05/11/buhera_bbq/full_commentlist/1#c27020926
Válasz erre: Buhera barbecue
2015-05-12T19:55:13+02:00
2015-05-12T19:55:13+02:00
bobbafet
http://blog.hu/user/109015
Odabasz a kamadónak meg a töltényszmókernek, hatvanhat hőmérővel.
https://garum.blog.hu/2015/05/11/buhera_bbq/full_commentlist/1#c27014636
Válasz erre: Buhera barbecue
2015-05-12T06:46:42+02:00
2015-05-12T06:46:42+02:00
T5H
http://blog.hu/user/328385
Az eltartott kisujjú bbq sznoboknak mondanám, hogy smoke ring es' vót, de még jó íze is.
https://garum.blog.hu/2015/05/11/buhera_bbq/full_commentlist/1#c27014612
Válasz erre: Buhera barbecue
2015-05-12T06:31:19+02:00
2015-05-12T06:31:19+02:00
rainy_day_coffee
http://blog.hu/user/39053
Isten vagy, nincs ezen mit szepiteni.<br />
Szeretem az oszinte eteleket.
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c26067227
Válasz erre: A kvászprojekt
2015-02-08T20:52:35+01:00
2015-02-08T20:52:35+01:00
Egyéves Önkéntes
http://blog.hu/user/327552
A mazsola állítólag azért kell bele, meg a mézsörbe is, mert a héjján élesztő él.
https://garum.blog.hu/2014/04/07/quinoaleves_es_machu_picchu/full_commentlist/1#c22704306
Válasz erre: Quinoaleves és Machu Picchu
2014-04-26T00:23:44+02:00
2014-04-26T00:23:44+02:00
Catgirl
http://blog.hu/user/356771
Chilében élek, de a perui határtól 1o km-re:) Két-háromhetente járunk át. HA kell valami, szóljatok:)<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.chile-beautiful.blogspot.com/">www.chile-beautiful.blogspot.com/</a><br />
<br />
Azért hogy Machu picchu is legyen: <a rel="nofollow" href="http://www.chile-beautiful.blogspot.com/2013/02/kirandulas-machu-picchu-ra-az-inkak.html">www.chile-beautiful.blogspot.com/2013/02/kirandulas-machu-picchu-ra-az-inkak.html</a>
https://garum.blog.hu/2014/04/11/csucsgasztro_peruban_astrid_y_gaston_lima/full_commentlist/1#c22492242
Válasz erre: Csúcsgasztró Peruban - Astrid y Gastón, Lima
2014-04-14T10:23:43+02:00
2014-04-14T10:23:43+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="http://garum.blog.hu/2014/04/11/csucsgasztro_peruban_astrid_y_gaston_lima?fullcommentlist=1#c22481141" class="reply_nick_45214" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 22481141 );">@NemNick</a>: nem írtam még bővebenn, nem is igen fogok, nincs túl sok írnivaló. Arequipában voltunk, szarul voltam, magas lázzal, aztán apósék hoztak egy példányt jó drágán egy étteremből. nyúlszerű, túl sok husi nincs rajta, de éppenséggel nem rossz kaja. a mosolya furcsa kicsit a tányéron.<br />
<br />
<a href="http://garum.blog.hu/2014/04/11/csucsgasztro_peruban_astrid_y_gaston_lima?fullcommentlist=1#c22481672" class="reply_nick_58551" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 22481672 );">@freestate</a>: szerintem elég szar. egyrészt borzasztóan édes, másrészt nagyon mű, rágógumi, energiaital, fogkrém keveréke az íz. a diétásat nem próbáltam :D
https://garum.blog.hu/2014/04/11/csucsgasztro_peruban_astrid_y_gaston_lima/full_commentlist/1#c22481672
Válasz erre: Csúcsgasztró Peruban - Astrid y Gastón, Lima
2014-04-12T19:59:46+02:00
2014-04-12T19:59:46+02:00
freestate
http://blog.hu/user/58551
Remek poszt, gratula!<br />
<br />
A tengerimalac tényleg finom, sógornőm invitált meg múltkor vele. Csak sajnos nem sok hús van rajta, és ahhoz képest elég drága a leglepukkantabb piacokon is (olyan 1600 ft 1 db. malacka).<br />
És mi a baj az Inca Kólával? Én mondjuk csak a zero-t fogyasztom, de nekem bejön az íze. Igaz volt idő, amikor én az energia italokat is az íze miatt ittam:)
https://garum.blog.hu/2014/04/11/csucsgasztro_peruban_astrid_y_gaston_lima/full_commentlist/1#c22481141
Válasz erre: Csúcsgasztró Peruban - Astrid y Gastón, Lima
2014-04-12T18:15:30+02:00
2014-04-12T18:15:30+02:00
NemNick
http://blog.hu/user/45214
A kifogástalan halon most is röhögök...<br />
<br />
A tengerimalacról írtál valahol bővebben?
https://garum.blog.hu/2014/04/07/quinoaleves_es_machu_picchu/full_commentlist/1#c22315300
Válasz erre: Quinoaleves és Machu Picchu
2014-04-08T15:45:02+02:00
2014-04-08T15:45:02+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="http://garum.blog.hu/2014/04/07/quinoaleves_es_machu_picchu?fullcommentlist=1#c22315276" class="reply_nick_514570" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 22315276 );">@világevő</a>: az se rossz megoldás. mi kétfélét próbálunk magról növelni, rocoto-t meg ají limón-t. utóbbi nő, az előbbi - apám furcsa, de annál érzékletesebb szóhasználatával - nem batik egy öltést se.
https://garum.blog.hu/2014/04/07/quinoaleves_es_machu_picchu/full_commentlist/1#c22315276
Válasz erre: Quinoaleves és Machu Picchu
2014-04-08T15:41:39+02:00
2014-04-08T15:41:39+02:00
világevő
http://blog.hu/user/514570
<a href="http://garum.blog.hu/2014/04/07/quinoaleves_es_machu_picchu?fullcommentlist=1#c22314741" class="reply_nick_15982" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 22314741 );">@borzash</a>: elég szabad a recept az én tapasztalataim szerint, viszont nagyon jó a quinoa textúrája bele.<br />
nekem por alakban vannak még tartalékaim szerencsére :)
https://garum.blog.hu/2014/04/07/quinoaleves_es_machu_picchu/full_commentlist/1#c22314741
Válasz erre: Quinoaleves és Machu Picchu
2014-04-08T14:38:24+02:00
2014-04-08T14:38:24+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="http://garum.blog.hu/2014/04/07/quinoaleves_es_machu_picchu?fullcommentlist=1#c22314618" class="reply_nick_514570" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 22314618 );">@világevő</a>: ezen most diszkréten felröhögtem. viszont a villanyos izéről már lemaradtam :)<br />
<br />
egyébként elég hasonlóak a receptek, a videóból ítélve. én márciusi risszrossz paradicsomot nem akartam most rakni bele, meg nem is volt a perui verziókban sem.<br />
<br />
viszont a szárított ají amarillo hiányát már most érzem, hogy a többsége még megvan :D mármint: szar lesz, ha elfogy.
https://garum.blog.hu/2014/04/07/quinoaleves_es_machu_picchu/full_commentlist/1#c22314618
Válasz erre: Quinoaleves és Machu Picchu
2014-04-08T14:26:38+02:00
2014-04-08T14:26:38+02:00
világevő
http://blog.hu/user/514570
:)<br />
<a rel="nofollow" href="http://vilagevo.blog.hu/2014/03/14/jatek_es_recept_egy_egyszeru_es_egeszseges_perui_quinoa-leves">vilagevo.blog.hu/2014/03/14/jatek_es_recept_egy_egyszeru_es_egeszseges_perui_quinoa-leves</a>
https://garum.blog.hu/2014/03/26/angolnakocsonya/full_commentlist/1#c21976970
Válasz erre: Angolnakocsonya
2014-03-26T16:37:12+01:00
2014-03-26T16:37:12+01:00
SimiTomi
http://blog.hu/user/110374
Bakker, ezt megcsinálom, úgy éljek.<br />
<br />
Mondjuk csak én fogok belőle enni, de sebaj, volt már ez így...
https://garum.blog.hu/2014/03/06/bekaturmix_es_lamamumiak_piacon_peruban/full_commentlist/1#c21846806
Válasz erre: Békaturmix és lámamúmiák - piacon Peruban
2014-03-06T22:27:21+01:00
2014-03-06T22:27:21+01:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="http://garum.blog.hu/2014/03/06/bekaturmix_es_lamamumiak_piacon_peruban?fullcommentlist=1#c21845814" class="reply_nick_806394" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21845814 );">@Tökönrúgott Feleségek</a>: töketlenség, tudom, de nem. volt pár dolog, amit nem próbáltam ki, pedig lett volna hozzá kedvem, nem akartam holmi bélproblémákkal elkúrni az utat :)<br />
<br />
egy helyen láttam pl. tehéntőgyet utcai kajásnál, na azt pl. azért nem próbáltam, mert addigra jóllaktam mással.
https://garum.blog.hu/2014/03/06/bekaturmix_es_lamamumiak_piacon_peruban/full_commentlist/1#c21845842
Válasz erre: Békaturmix és lámamúmiák - piacon Peruban
2014-03-06T20:44:21+01:00
2014-03-06T20:44:21+01:00
Tökönrúgott Feleségek
http://blog.hu/user/806394
mellesleg a hátulról harmadik kép is guszta :) ezt is kipróbálnám!
https://garum.blog.hu/2014/03/06/bekaturmix_es_lamamumiak_piacon_peruban/full_commentlist/1#c21845814
Válasz erre: Békaturmix és lámamúmiák - piacon Peruban
2014-03-06T20:42:00+01:00
2014-03-06T20:42:00+01:00
Tökönrúgott Feleségek
http://blog.hu/user/806394
ja, és egy kérdés: kipróbáltad?
https://garum.blog.hu/2014/03/06/bekaturmix_es_lamamumiak_piacon_peruban/full_commentlist/1#c21845793
Válasz erre: Békaturmix és lámamúmiák - piacon Peruban
2014-03-06T20:40:26+01:00
2014-03-06T20:40:26+01:00
Tökönrúgott Feleségek
http://blog.hu/user/806394
Zseniális, köszönöm! azért a békaturmixnál kissé megborzongtam (a videót nézve), de aztán egy sörrel leöblítve az ijedelmet, eldöntöttem, kipróbálnám! vannak, akik ennyire félnek pl. a pacaltól, körömtől, neaggyisten pacaltüdőtől :)
https://garum.blog.hu/2014/02/21/gracias_por_su_preferencia_peru-sorozat_beharangozo/full_commentlist/1#c21769153
Válasz erre: Gracias por su preferencia - Peru-sorozat beharangozó
2014-02-24T14:25:55+01:00
2014-02-24T14:25:55+01:00
Tina Recept
http://blog.hu/user/806924
Kedves webmester,<br />
<br />
Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, <a rel="nofollow" href="http://www.osszesrecept.hu/">www.osszesrecept.hu/</a> ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.<br />
<br />
Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.<br />
<br />
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.<br />
<br />
Üdvözlettel,<br />
Tünde<br />
info@osszesrecept.hu
https://garum.blog.hu/2014/02/21/gracias_por_su_preferencia_peru-sorozat_beharangozo/full_commentlist/1#c21744418
Válasz erre: Gracias por su preferencia - Peru-sorozat beharangozó
2014-02-23T15:24:16+01:00
2014-02-23T15:24:16+01:00
Szőkeherceg-bombanője
http://blog.hu/user/258783
Gratulálok és várom kíváncsian! :)
https://garum.blog.hu/2014/02/21/gracias_por_su_preferencia_peru-sorozat_beharangozo/full_commentlist/1#c21730668
Válasz erre: Gracias por su preferencia - Peru-sorozat beharangozó
2014-02-21T13:33:45+01:00
2014-02-21T13:33:45+01:00
hkristof
http://blog.hu/user/35224
Jöhetnek a posztok!
https://garum.blog.hu/2010/09/13/lagzistyuk/full_commentlist/1#c18522974
Válasz erre: Lagzistyúk
2012-12-11T19:29:54+01:00
2012-12-11T19:29:54+01:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="http://garum.blog.hu/2010/09/13/lagzistyuk?fullcommentlist=1#c14250981" class="reply_nick_556670" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14250981 );">@PO</a>: az eléggé rendben van.<br />
<br />
pont ezt főzöm, de jó ebéd lesz holnap
https://garum.blog.hu/2009/07/22/majd_most_megmutatjuk/full_commentlist/1#c18496846
Válasz erre: Majd most megmutatjuk
2012-12-08T17:43:51+01:00
2012-12-08T17:43:51+01:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
most csinálom
https://garum.blog.hu/2012/04/20/dozs_4/full_commentlist/1#c17369533
Válasz erre: Dőzs
2012-07-21T21:45:36+02:00
2012-07-21T21:45:36+02:00
Szőkeherceg-bombanője
http://blog.hu/user/258783
<a href="http://garum.blog.hu/2012/04/20/dozs_4?fullcommentlist=1#c17351561" class="reply_nick_15982" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17351561 );">@borzash</a>: De, amúgy dehogynem lehet. Nem vagyok még elég jó libsi. :( (már, ha van egyáltalán olyan kategória, hogy elég jó libsi. ill. jó libsi.)<br />
OK, akkor egyelőre maradok a sima krumplinál nudli esetében. :)
https://garum.blog.hu/2012/04/20/dozs_4/full_commentlist/1#c17351566
Válasz erre: Dőzs
2012-07-19T15:34:49+02:00
2012-07-19T15:34:49+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
de amúgy simán főzve, majd szeletve megpirítva jobb az édesburgonya, mint nudlivá túrva.
https://garum.blog.hu/2012/04/20/dozs_4/full_commentlist/1#c17351561
Válasz erre: Dőzs
2012-07-19T15:34:09+02:00
2012-07-19T15:34:09+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="http://garum.blog.hu/2012/04/20/dozs_4?fullcommentlist=1#c17351529" class="reply_nick_258783" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17351529 );">@Szőkeherceg-bombanője</a>: mér, nőnek nem is lehet csaja? :)<br />
<br />
há, elvetettem a kétely magvait. amúgy valóban nem vagyok nő, és a Mavrodafni a maga nemében tényleg érdekes és jó bor.
https://garum.blog.hu/2012/04/20/dozs_4/full_commentlist/1#c17351529
Válasz erre: Dőzs
2012-07-19T15:31:32+02:00
2012-07-19T15:31:32+02:00
Szőkeherceg-bombanője
http://blog.hu/user/258783
Ebből a posztból több dolgot is megtudtam egyszerre. Az egyik, hogy milyen érdekes borok vannak a világban, a másik, hogy édesburgonyából is lehet gnocchit csinálni, a harmadik pedig, hogy te nem nő vagy. :) És ez mind új információ volt. :)
https://garum.blog.hu/2012/04/20/dozs_4/full_commentlist/1#c16440893
Válasz erre: Dőzs
2012-04-21T08:20:13+02:00
2012-04-21T08:20:13+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="http://garum.blog.hu/2012/04/20/dozs_4?fullcommentlist=1#c16440808" class="reply_nick_35224" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16440808 );">@hkristof</a>: nem is nagyon kell, de ártani sem árt---
https://garum.blog.hu/2012/04/20/dozs_4/full_commentlist/1#c16440808
Válasz erre: Dőzs
2012-04-21T08:07:31+02:00
2012-04-21T08:07:31+02:00
hkristof
http://blog.hu/user/35224
Nagyon jó! Nekem valahogy a bélszínhez semmiféle mártás nem szokott hiányozni. Deezt azért kipróbálnám
https://garum.blog.hu/2011/10/01/cukkinivirag_toltve/full_commentlist/1#c14602575
Válasz erre: Cukkinivirág, töltve
2011-10-03T14:38:08+02:00
2011-10-03T14:38:08+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
én raknék fenyőmagot a töltelékbe, ahogy a dolmadákiába is szokás néhol.<br />
<br />
lájkozom, ettől függetlenül.
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14497320
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-19T21:12:55+02:00
2011-09-19T21:12:55+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14495946" class="reply_nick_17205" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14495946 );">@Jacques de Molay</a>: hibrid volt. a zsemle gecijó lett, nem éreztem "kalácsosnak", a tojásos kenés nélküli verzió jobb. benne meg az volt, hogy zsemlealja, rá kajmakkal kent jégsaláta, hús, szelet paradicsom, hagyma, ki mit rakott, aztán rá a felső zsemlefél ajvárral kenve.
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14495946
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-19T19:04:12+02:00
2011-09-19T19:04:12+02:00
Jacques de Molay
http://blog.hu/user/17205
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14491204" class="reply_nick_15982" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14491204 );">@borzash</a>: Nem azt mondtad, pljeskavica lesz? A tejtől meg kalácsos lesz, végülis nem biztos, hogy rossz, de kalácsos.
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14491204
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-19T10:57:23+02:00
2011-09-19T10:57:23+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
csináltam hétvégén, jó lett. szégyen, de nem ez alapján a recept alapján, mert a hús csak egyszer volt darálva, a zsemle meg sima volt (5 és fél bögre liszt, 1 bögre tej, 1 bögre melegvíz, egy tasak instantélesztő, másfél teáskanál só, két evőkanál olívaolaj, gép kutyulta, kelt, kiszaggatódott, kelt megint, kisült). midnenesetre a házi hamburger az valami.
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14394041
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-08T23:20:23+02:00
2011-09-08T23:20:23+02:00
serci
http://blog.hu/user/372359
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14392982" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14392982 );">@Attilajukkaja</a>: mmmmmmmmmm ouzo jéggel,ahogy lassan elolvad,és opálossá válik.......
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14392982
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-08T20:25:00+02:00
2011-09-08T20:25:00+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14380339" class="reply_nick_372359" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14380339 );">@serci</a>: <br />
Allitolag ez a "razva, nem keverve" nem is hulyeseg, mert ha hidegen osszeontik a vermuthot a vodkaval, az opalossa valhat, ha megkeverik!
https://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal/full_commentlist/1#c14380442
Válasz erre: Flancolás a pacallal
2011-09-07T12:41:18+02:00
2011-09-07T12:41:18+02:00
serci
http://blog.hu/user/372359
<a href="http://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal?fullcommentlist=1#c14373401" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14373401 );">@Attilajukkaja</a>: Középsulis koromban volt két hajósi osztálytársam,saját pincével,minden hónapban volt pincebuli főzéssel egybekötve(aztán ivással).Ott csináltunk pörköltöket,abból az egyik,ami pacal,marhalábszár,marhapofa alapanyagból készült. De csináltunk pacal,plusz vaddisznócomb variációt is.
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14380339
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-07T12:32:42+02:00
2011-09-07T12:32:42+02:00
serci
http://blog.hu/user/372359
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14372183" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14372183 );">@Attilajukkaja</a>: Én is szeretem a vodka-martinit,persze rázva-nem keverve:) Szombaton ittam egyet,de pocsék volt,meg kellett innom rá egy long island ice tea-t hogy elvegye az ízét:)
https://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal/full_commentlist/1#c14373401
Válasz erre: Flancolás a pacallal
2011-09-06T15:27:36+02:00
2011-09-06T15:27:36+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal?fullcommentlist=1#c14359509" class="reply_nick_372359" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14359509 );">@serci</a>: <br />
Megkredezhetem, hogy mi az "a legjobb pacal!lábszár+marhapofa kombó volt!" ??
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14372183
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-06T13:23:32+02:00
2011-09-06T13:23:32+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14359524" class="reply_nick_372359" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14359524 );">@serci</a>: <br />
"Pláne egy kevés vodkával! "<br />
Bloody Mary zellerrel?<br />
(Kubaban Cubanitonak nevezik es feher rummal csinaljak, persze zeller nelkul!)<br />
<br />
Ezt most elmeselem. Egy kulfoldi orszagban egyszer egy szaraz martinit rendeltem, ami nem egy edes vermuth, mint tudjuk, hanem egy vodka koktel: ket resz vodka - egy resz szaraz vermuth, jol lehutve. Egy hosszu citromhej csikkal vagy oliva bogyoval szolgaljak fel. Itt a mixer ugy dontott, hogy ujit es enyhe ecetes vizben aztatott zold zellerszallal szolgalta fel a vodka-martinimet. Nagyon nem volt jo! A pincer eszrevette, hogy nem ittam meg es megkerdezte a velemenyemet. Mondtam, a zellert jo otletnek tartom (nagyon mutatos is!), de az ecetet nem. A savanykas izhatast a zellernel zoldcitromba aztatassal ernem el (?). Meglepetesemre, a szamlan nem szerepelt a bukott martini ara, viszont a pincer hozott meg egy, klasszikus kiszerelesu italt, ingyen :o)<br />
Istenem, a mi vendeglatasunk mikor eri el ezt a szinvonalat?
https://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal/full_commentlist/1#c14372020
Válasz erre: Flancolás a pacallal
2011-09-06T13:09:07+02:00
2011-09-06T13:09:07+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal?fullcommentlist=1#c14359509" class="reply_nick_372359" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14359509 );">@serci</a>: <br />
"ennyi diéta elég nekem"<br />
A vilagert sem eroltetnem senkire az etkezesi szokasaimat, de szerintem egy erdekes kaland hus nelkul elni nehany hetig. Egyik vallas sem veletlenul talalta ki a bojtot, a szandekos onmegtartoztatast. Egy hosszabb bojt erdekes dolgokat hoz ki az emberbol :o)<br />
<br />
"A diabetesz kettes típusú"<br />
Egyik diabetesz sem jo, de a kettes a kevesbe rossz. Szerencses ember vagy!
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14359524
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-05T07:45:46+02:00
2011-09-05T07:45:46+02:00
serci
http://blog.hu/user/372359
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14357874" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14357874 );">@Attilajukkaja</a>: A zeller nagyon megy a paradicsomléhez! Pláne egy kevés vodkával!
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14359518
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-05T07:44:57+02:00
2011-09-05T07:44:57+02:00
serci
http://blog.hu/user/372359
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14355784" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14355784 );">@Attilajukkaja</a>: Nem csinálok egy adaggal,az elvan a hűtőben két hétig tartósítószer nélkül,elvileg perzse,mert hamar fogy!
https://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal/full_commentlist/1#c14359509
Válasz erre: Flancolás a pacallal
2011-09-05T07:42:46+02:00
2011-09-05T07:42:46+02:00
serci
http://blog.hu/user/372359
<a href="http://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal?fullcommentlist=1#c14355744" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14355744 );">@Attilajukkaja</a>: A Feleségem.Megeszi a pacalt,de csak ritkán,míg én akár naponta is! Ma sajttal töltött rántott gomba lesz,husi nélkül-ennyi diéta elég nekem:)A diabetesz kettes típusú,cukormentes étrenddel kordában lehet tartani,De van nyírfacukor,ami remekül helyettesíti a normál cukrot,azt használunk ha kell.
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14357874
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-04T20:32:31+02:00
2011-09-04T20:32:31+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14357475" class="reply_nick_17205" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14357475 );">@Jacques de Molay</a>: <br />
"próbáltam én is hagymát tenni, de az elviszi szerintem"<br />
Attol fugg, mihez hasznalod. <br />
A zeller csak jot tehet neki!<br />
(Annak idejen foztem be zelleres-chilis paradicsomlevet! Aaaaahhhh! Es bazsalikomos-oreganosat is. Aaaaahhhh-haha!)<br />
Most eszembe juttattad a hagymalekvart, amit mar regen keszitettem. Pedig az sem egy semmi.<br />
Hmmmmmmmmmmm. Ez mar majdnem egy orgazmus :o)
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14357475
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-04T19:33:11+02:00
2011-09-04T19:33:11+02:00
Jacques de Molay
http://blog.hu/user/17205
Igen, a paradicsom eléggé fontos dolog :-)<br />
<br />
A ketchuphoz próbáltam én is hagymát tenni, de az elviszi szerintem (erre utaltam, hogy túl van csinálva), a lényeg az édes-savanyú egyensúlya. Talán egy kis zeller feldobja.
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14356000
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-04T14:09:35+02:00
2011-09-04T14:09:35+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14355617" class="reply_nick_372359" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14355617 );">@serci</a>: <br />
Latom, eppen Kakosbogrevel viaskodsz :o)
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14355784
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-04T13:20:22+02:00
2011-09-04T13:20:22+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14355617" class="reply_nick_372359" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14355617 );">@serci</a>: <br />
Itt vagy? :o)<br />
Mindig frissen csinalod a ketchupot? Az nagyon melos lehet!!!
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14355781
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-04T13:19:13+02:00
2011-09-04T13:19:13+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14350352" class="reply_nick_372359" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14350352 );">@serci</a>: <br />
Bocsanat!!! A Bajor hagymas ketchup GLOBUS, nem Univer.
https://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal/full_commentlist/1#c14355744
Válasz erre: Flancolás a pacallal
2011-09-04T13:10:11+02:00
2011-09-04T13:10:11+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
@serci: <br />
Ki az a Mama? :o)<br />
De talan erdemes lenne kiserletezned nala a pacallal is. Tapasztalatom szerint, nincs rossz alapanyag, csak rossz elkeszitesi mod. Itt most nem az alapanyag minosegere, hanem eredetere gondoltam. Pacalt is lehet ugy ta'lalni, hogy aki azt hitte eddig, hogy utalta, megnyalja mind a tiz ujjat (vagy pofijat) utana! Ezert kell mindig uj recepteket is kiprobalni :o)<br />
<br />
"hús nélkül nem tudnám elképzelni az életemet"<br />
Akkor te vagy az idealis alany arra, hogy egyszer kiprobald :o)))<br />
En meg abban az idoben mondtam le a husrol, amikor az itthoni ettermekben husmentes kaja max. a rantott gomba vagy a kaposztas cvekedli volt. Azota mekkorat fordult a vilag (nem csak ebben!!!). A lenyeg, hogy kenytelen voltam nyitni a nemzetkozi konyha fele es olyan recepteket megtanulni, amiktol addig idegenkedtem. Na jo, ebbe besegitett az is, hogy kulfoldre kerultem dolgozni es tanulhattam az olasz, indiai, mexikoi, skot kollegaimtol. Rovidre fogva: te is tanulhatnal par uj trukkot, ha egy-ket honapra husmentes dietara fognad magad. Csak ugy, brahibol :o)))<br />
(Jot tesz az embernek, ha neha feszegeti a hatarait.)<br />
Nem tudom, milyen tipusu a diabeteszed, de elso korben termeszetesen semmikepp se mondjal le a halakrol, tojasrol, tejtermekekrol.<br />
(Gyakran fozok egy sok-sok eve inzulin-fuggo csaldtagomnak, aki azota mar sajnos tejtermek-allergiatol es vesebetegsegtol is szenved.)
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14355617
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-04T12:44:54+02:00
2011-09-04T12:44:54+02:00
serci
http://blog.hu/user/372359
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14355611" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14355611 );">@Attilajukkaja</a>: köszönöm! Ma megint csinálok egy adaggal a hambihoz
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14355611
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-04T12:43:29+02:00
2011-09-04T12:43:29+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14316633" class="reply_nick_372359" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14316633 );">@serci</a>: <br />
"a kecsöpbe még rakok kevés reszelt hagymát,meg babérlevelet is"<br />
En nem vagyok cukros, de a tiedet szivesebben ennem, mint a boltit!!!!
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14355600
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-04T12:41:14+02:00
2011-09-04T12:41:14+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14347248" class="reply_nick_315993" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14347248 );">@sárospataki lány</a>: <br />
A cukrosoknak nagyon kell vigyazni a szenhidrattal, foleg a gyorsan lebomlokkal, ami a cukorban, gabonakban, huvelyesekben, burgonyaban talalhato. A tobbi zoldsegben talalhato szenhidrat nem sok vizet zavar, ezert abbol lehet batran fogyasztani.<br />
Amugy a cukorbetegeknek a cukor/szenhidrat nem art, ugyanugy szukseguk va ra, mint barki masnak. A gond csak a feldolgozasaval es raktarozasaval van, mert hianyzik hozza az idoben es kello mennyisegben adagolt inzulin.<br />
A paradicsom pedig nagyon egeszseges! Sok mas zoldsegtol elteroen nem csak frissen, hanem fozve is (a likopen nevu antioxidans a fozes soran valik igazan hasznosithatova). Ennek ellenere ne vegyel Bajor hagymas ketchupot (Univer), mert annyira edes, hogy az mar nem is finom!
https://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal/full_commentlist/1#c14350377
Válasz erre: Flancolás a pacallal
2011-09-03T09:20:17+02:00
2011-09-03T09:20:17+02:00
serci
http://blog.hu/user/372359
<a href="http://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal?fullcommentlist=1#c14347316" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14347316 );">@Attilajukkaja</a>: Köszi az info-t vannak arra rokonaim,de sajnos nem tudok elmenni. Ha jó halászlét akarsz menj le Bajára a halászléfesztiválra,2000 bográcsból biztos lesz jóféle :)A pacalt a Mama nem nagyon szereti,ritka ünnep,ha főzhetek,nálam sem a megunásról szól! Én hús nélkül nem tudnám elképzelni az életemet!
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14350352
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-03T09:14:22+02:00
2011-09-03T09:14:22+02:00
serci
http://blog.hu/user/372359
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14347248" class="reply_nick_315993" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14347248 );">@sárospataki lány</a>: Ahhoz meg kéne enni 6 kilót szerintem,de nem árt hálistennek.
https://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal/full_commentlist/1#c14347316
Válasz erre: Flancolás a pacallal
2011-09-02T16:44:35+02:00
2011-09-02T16:44:35+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal?fullcommentlist=1#c14346953" class="reply_nick_372359" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14346953 );">@serci</a>: <br />
Nalunk nem megunasrol szol a dolog, hanem arrol, en mit rakok a csalad ele. Negybol harom probalkozasom altalaban izlik nekik! A recepteket fejben izlelem, rakom ossze, mivel en tobb, mint 20 eve egyaltalan nem eszem a magyar ember altal husnak tarott hust (halat igen!). Nagyon szeretek kiserletezni uj otletekkel, receptekkel.<br />
Ebbol is kovetkezik, hogy a hallevek, halaszlek nagy kedveloje vagyok! Nem igazan a bajai valtozat a kedvencem, de lehet, hogy ha egyszer valaki olyan, de olyan bajait foz nekem, hogy kette all tole a fulem, akkor masra sem vagyom majd :o) <br />
Talan lattad mar, de szept. 24.-en nagy halaszle buli lesz:<br />
<a rel="nofollow" href="http://buvosszakacs.blog.hu/2011/08/26/bajai_piknik_halaszlevel">buvosszakacs.blog.hu/2011/08/26/bajai_piknik_halaszlevel</a><br />
<br />
Az Aranyeso Juccaban nagy zabalasat pedig en is ismerem :o)))
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14347248
Válasz erre: A hamburger adja
2011-09-02T16:37:11+02:00
2011-09-02T16:37:11+02:00
sárospataki
http://blog.hu/user/315993
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja?fullcommentlist=1#c14316633" class="reply_nick_372359" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14316633 );">@serci</a>: és a paradicsomban található az nem "árt"?
https://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal/full_commentlist/1#c14346953
Válasz erre: Flancolás a pacallal
2011-09-02T15:53:17+02:00
2011-09-02T15:53:17+02:00
serci
http://blog.hu/user/372359
<a href="http://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal?fullcommentlist=1#c14345581" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14345581 );">@Attilajukkaja</a>: Vannak erdélyi munkatársaim,nagyon esküsznek a pacalcsorbára! Ha majd egyszer megunom a körmös pacalt,lehet én is kipróbálom,de egyelőre még mindig az a sztár!Persze magyar borssal! Bud Spencer és Terence hill jeleneteit gasztrosíkon nagyon szeretem,de a legjobb az aranyeső Juccában-ahol Bud a seriffel eszik versenyt!.Jó hétvégét,én holnap egy bajai halászlét csinálok,a halacska már sózva a hűtőben.
https://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal/full_commentlist/1#c14346813
Válasz erre: Flancolás a pacallal
2011-09-02T15:34:01+02:00
2011-09-02T15:34:01+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal?fullcommentlist=1#c14316735" class="reply_nick_372359" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14316735 );">@serci</a>: <br />
"Hozzávalók 5 személyre"<br />
Milyen 5 szemelyre? Fredi es Beninek? Vagy Bud Spencer es Terence Hillnek?<br />
:o))))
https://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal/full_commentlist/1#c14345581
Válasz erre: Flancolás a pacallal
2011-09-02T13:01:03+02:00
2011-09-02T13:01:03+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal?fullcommentlist=1#c14316735" class="reply_nick_372359" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14316735 );">@serci</a>: <br />
Koszi! Ez nagyon jol hangzik. Ha osziesebbre fordul az ido, kiprobalom. Meg az erdelyi pacalcsorbat is!!!<br />
<a rel="nofollow" href="http://buvosszakacs.blog.hu/2010/10/12/klubelet_a_hentesnel#c14344281">buvosszakacs.blog.hu/2010/10/12/klubelet_a_hentesnel#c14344281</a><br />
<br />
Koretnek nalunk sem megy a puliszka, de meg a fott krumpli sem. Nalunk is szigoruan csak a jo feher kenyer :o)<br />
<br />
"A fokhagymát, magyar borsot"<br />
Magyar bors? :o))))
https://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal/full_commentlist/1#c14316735
Válasz erre: Flancolás a pacallal
2011-08-29T19:34:27+02:00
2011-08-29T19:34:27+02:00
serci
http://blog.hu/user/372359
<a href="http://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal?fullcommentlist=1#c14225827" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14225827 );">@Attilajukkaja</a>: itt a Hozzávalók 5 személyre:<br />
1,5 kg pacal<br />
1 db kisebb kicsontozott hátsó csülök<br />
1 db kisebb füstölt első csülök<br />
10 dkg füstölt szalonna húsos<br />
0,5 kg velő<br />
0,5 kg tarkabab<br />
2 fej vöröshagyma<br />
2 fej fokhagyma<br />
1 evőkanál piros törött paprika<br />
törött bors, ízlés szerint<br />
fél csomag majoránna<br />
3 db zöldpaprika<br />
2 db piros paradicsom<br />
A pacalt előfőzzük babérleveles, sós, vöröshagymás, fokhagymás vízben.<br />
<br />
A tarkababot úgy szintén puhára főzzük babérlevél, vöröshagymás és fokhagymás vízben.<br />
<br />
3 fej vöröshagymát megpirítunk 3 evőkanál sertészsírban, hozzáteszünk 2 evőkanál törött paprikát, és vízzel felöntjük.<br />
<br />
Hozzátesszük az előfőzött csíkokra vágott pacalt, hozzátesszük az összeaprított csülköt és szalonnát, zöldpaprikát és paradicsomot és rádörzsöljük a majoránnát is. A fokhagymát, magyar borsot összenyomkodott velőt befőzés előtt 15 perccel, ugyanakkor tesszük hozzá a leszűrt, előfőzött babot és összefőzzük.<br />
<br />
Főtt burgonyával tálaljuk.recept:
https://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal/full_commentlist/1#c14316705
Válasz erre: Flancolás a pacallal
2011-08-29T19:29:47+02:00
2011-08-29T19:29:47+02:00
serci
http://blog.hu/user/372359
<a href="http://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal?fullcommentlist=1#c14225827" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14225827 );">@Attilajukkaja</a>: a körmös pacalnál nincs jobb a világon!(csak a velős)de nem puliszkával,csak sima fehér kenyérrel meg valami jó savanyúval!
https://garum.blog.hu/2011/08/16/szemelyi_muszaka/full_commentlist/1#c14316653
Válasz erre: Személyi muszaka
2011-08-29T19:22:56+02:00
2011-08-29T19:22:56+02:00
serci
http://blog.hu/user/372359
Mi a Mamával rakunk sült krumpliszeleteket az aljára de csak egy sort nem többet!Ketten csináljuk,mert egyedül macerás.
https://garum.blog.hu/2011/08/06/a_hamburger_adja/full_commentlist/1#c14316633
Válasz erre: A hamburger adja
2011-08-29T19:19:39+02:00
2011-08-29T19:19:39+02:00
serci
http://blog.hu/user/372359
Én a kecsöpbe még rakok kevés reszelt hagymát,meg babérlevelet is!Muszáj magamnak csinálni mert cukros vagyok,és a bolti full teli van cukorral.Az előregyártott húspogácsa rossz vicc!
https://garum.blog.hu/2009/08/16/a_pasztor_raer/full_commentlist/1#c14253078
Válasz erre: A pásztor ráér
2011-08-20T15:14:19+02:00
2011-08-20T15:14:19+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
aug. 28: Bosznia-Hercegovina :)<br />
<br />
megnézem mit esznek ott :D
https://garum.blog.hu/2010/09/13/lagzistyuk/full_commentlist/1#c14250981
Válasz erre: Lagzistyúk
2011-08-20T07:04:08+02:00
2011-08-20T07:04:08+02:00
PO
http://blog.hu/user/556670
Nánáson még ma is van olyan ember, aki a beszállított lagzis tyúkot kemencében(!) véglegesíti. Emellett még arany galuskát is szokott sütni benne.
https://garum.blog.hu/2009/08/16/a_pasztor_raer/full_commentlist/1#c14250963
Válasz erre: A pásztor ráér
2011-08-20T06:41:26+02:00
2011-08-20T06:41:26+02:00
PO
http://blog.hu/user/556670
Aug. 28? Virágoskúti major?
https://garum.blog.hu/2009/08/16/a_pasztor_raer/full_commentlist/1#c14247342
Válasz erre: A pásztor ráér
2011-08-19T15:13:17+02:00
2011-08-19T15:13:17+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
:D<br />
<br />
Az Nánás, gondolom.
https://garum.blog.hu/2009/08/16/a_pasztor_raer/full_commentlist/1#c14247120
Válasz erre: A pásztor ráér
2011-08-19T14:45:13+02:00
2011-08-19T14:45:13+02:00
PO
http://blog.hu/user/556670
Én meg a világ 3. legnagyobb hajdúvárosából :-) Egyszer egy iskolai nyelvi versenyen ezt így fogalmaztam, a zsűri dőlt a röhögéstől. Kivéve az igazgató urat - aki nem tudott oroszul.
https://garum.blog.hu/2009/08/16/a_pasztor_raer/full_commentlist/1#c14247047
Válasz erre: A pásztor ráér
2011-08-19T14:36:59+02:00
2011-08-19T14:36:59+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="http://garum.blog.hu/2009/08/16/a_pasztor_raer?fullcommentlist=1#c14247014" class="reply_nick_556670" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14247014 );">@PO</a>: ez lett volna a tippem. én amúgy balmazi vagyok eredetileg.
https://garum.blog.hu/2009/08/16/a_pasztor_raer/full_commentlist/1#c14247014
Válasz erre: A pásztor ráér
2011-08-19T14:34:06+02:00
2011-08-19T14:34:06+02:00
PO
http://blog.hu/user/556670
<a href="http://garum.blog.hu/2009/08/16/a_pasztor_raer?fullcommentlist=1#c14243804" class="reply_nick_15982" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14243804 );">@borzash</a>: Tudod, hogy a Hajdúságban nem mondjuk azt, hogy HAJDÚdorog. Dorog, oszt kész. Természetesen a dróton forgós mondókát én már kb. 4 éves koromban ismertem. Atyám mondotta, amikor átmentünk Hajdúdorogra, lévén az a szomszéd város. <br />
A slambucfőző verseny is a püspöki székhelyen vót. :-)
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14246232
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-19T13:12:02+02:00
2011-08-19T13:12:02+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt?fullcommentlist=1#c14229392" class="reply_nick_15982" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14229392 );">@borzash</a>: <br />
Ma volt alkalmam elmenni a helyi Arbatba (Bp., Feny utcai piac) es vettem harom fele fekete kenyeret. A borogyinoi fagyasztott buhankan kivul, volt nem fagyasztott is, illetve a lett kenyer, amit emlitettel. A ket utobbi valoszinuleg tartositoszert is tartalmaz (nem volt idom megnezni), ezert a kvaszhoz a fagyasztottat hasznalom majd. Nagyon izgatott vagyok! Bevallom, kettotok receptjet probalom majd kombinalni. Nehany nap mulva jelentkezem majd :o)
https://garum.blog.hu/2009/08/16/a_pasztor_raer/full_commentlist/1#c14243804
Válasz erre: A pásztor ráér
2011-08-19T09:00:54+02:00
2011-08-19T09:00:54+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="http://garum.blog.hu/2009/08/16/a_pasztor_raer?fullcommentlist=1#c14241518" class="reply_nick_556670" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14241518 );">@PO</a>: hm. nem mindegy: sima dorogi (amiről ugye a jól ismert rigmus [nem messze van ide Dorog, ott a p*n@ dróton forog]), vagy hajdúdorogi? utóbbi azért közelebb van az ősforráshoz :)
https://garum.blog.hu/2009/08/16/a_pasztor_raer/full_commentlist/1#c14241518
Válasz erre: A pásztor ráér
2011-08-18T20:26:01+02:00
2011-08-18T20:26:01+02:00
PO
http://blog.hu/user/556670
Egy éve egy dorogi slambucfőző versenyen végigfilmeztem két atyafit (szűkebb hazám fiai), amint készítik az öhönt. Ők már olyan szinten elrugaszkodtak a gyökerektől, hogy belehordják a bográcsba a fél kamrát, de még vegetát is tesznek bele! :-D<br />
Egyszerűen nem vitt rá a lélek, hogy a blogom 3. slambucos fejezetéhez összevágjam a klipet, annyira űbercikinek tartom. De mégis megteszem. A világnak okulására ;-)
https://garum.blog.hu/2011/08/16/szemelyi_muszaka/full_commentlist/1#c14241443
Válasz erre: Személyi muszaka
2011-08-18T20:16:31+02:00
2011-08-18T20:16:31+02:00
PO
http://blog.hu/user/556670
Amikor elkészült a cigánykemencém, annak a felavatásakor csináltam muszakát.<br />
A receptet egy görög szakácskönyvből vettem, angolul vagy 10 mondat, ehh, séróból lököm.<br />
Aztán ha a párom nem segített volna be a besamellbe, még mindig azzal pöcsölnék. Szóval túl sok volt benne a párhuzamos művelet, nem szoktam ilyen bonyolult kajákat csinálni. Amikor a tepsi bement a kemencébe, 10 perc után olyan tejcsoki színű lett a teteje :-))<br />
Szóval a sütőben lett készre sütve, Isteni volt!
https://garum.blog.hu/2009/08/16/a_pasztor_raer/full_commentlist/1#c14239577
Válasz erre: A pásztor ráér
2011-08-18T15:41:34+02:00
2011-08-18T15:41:34+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="http://garum.blog.hu/2009/08/16/a_pasztor_raer?fullcommentlist=1#c14239514" class="reply_nick_556670" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14239514 );">@PO</a>: nem barokkos túlzás: értelemzavaró, élményt csorbító szentségtörés. a lényeg vész úgy el. az egyetlen megbocsátható cifraság az, ha a szalonna füstölt, horribile dictu húsos.
https://garum.blog.hu/2009/08/16/a_pasztor_raer/full_commentlist/1#c14239514
Válasz erre: A pásztor ráér
2011-08-18T15:36:20+02:00
2011-08-18T15:36:20+02:00
PO
http://blog.hu/user/556670
Mind koncepciójában, mind kompozíciójában jeles mű - ahogy F. Sándor sómen mondaná. Én meg örülök, hogy más is látja az erdőtől a fát és a mezítlábas slambucot tekinti az igazinak. A többit meg barokkos túlzásoknak. :-)))
https://garum.blog.hu/2011/08/16/szemelyi_muszaka/full_commentlist/1#c14231592
Válasz erre: Személyi muszaka
2011-08-17T16:37:48+02:00
2011-08-17T16:37:48+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/16/szemelyi_muszaka?fullcommentlist=1#c14231241" class="reply_nick_15982" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14231241 );">@borzash</a>: <br />
"mivel úgyis tudható hogy ő ő"<br />
Nem terveztem utanajarni, de azert koszi. A zene pedig nagyon szimpatikus,...csak nem ezt vartam volna egy 3/4-ben svab embertol :o))) De igy mar ertheto!<br />
Zagyva Tamas majd akkor kezd erdekelni, ha o is lesz olyan kedves, mint te, es valaszol a beirasaimra. Egyelore meg nem volt ra alkalma. Addig csak rad fokuszalok ;o)
https://garum.blog.hu/2011/08/16/szemelyi_muszaka/full_commentlist/1#c14231241
Válasz erre: Személyi muszaka
2011-08-17T15:53:53+02:00
2011-08-17T15:53:53+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/16/szemelyi_muszaka?fullcommentlist=1#c14231226" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14231226 );">@Attilajukkaja</a>: nemnem. a blogot ketten írjuk, a brodóinges nagydarab ő, Jacques de Molay néven ír. egyébként mivel úgyis tudható hogy ő ő, leírhatom a nevét, Zagyva Tamás, a Chalga zenekar vezetője :)
https://garum.blog.hu/2011/08/16/szemelyi_muszaka/full_commentlist/1#c14231226
Válasz erre: Személyi muszaka
2011-08-17T15:51:58+02:00
2011-08-17T15:51:58+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Ki az a bordo inges nagydarab? Te magad????<br />
Nem tudom, honnan jutott eszedbe az olasz recept, de lehet, hogy ugyanonnan vettuk az ihletet: nalunk vasarnap csinaltam parmezanos tojasgyumolcsot :o)
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14229702
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-17T13:16:37+02:00
2011-08-17T13:16:37+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt?fullcommentlist=1#c14229597" class="reply_nick_15982" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14229597 );">@borzash</a>: <br />
Jo orosz ettermet sem nagyon ismerek itthon. Regen volt Budapesten a Bajkal, aminek a helyen most egy szittya nagymagyar uzlet talalhato a Kossuth L. utcaban. Ott van persze az Aranykaviar, ami egy abszolut felso kategoria olyan arakkal, hogy meg a jarda is aranybol lehet a bejarata elott :o)<br />
Pedig az orosz konyha nagyon finom! Errol ennyit. Most elmentem dolgozni.
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14229597
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-17T13:04:36+02:00
2011-08-17T13:04:36+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
ja, nagy kár.
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14229574
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-17T13:01:40+02:00
2011-08-17T13:01:40+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt?fullcommentlist=1#c14229392" class="reply_nick_15982" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14229392 );">@borzash</a>: <br />
Hogy ne tudnam, ha egyszer azt irtam, hogy nagyon szeretem a jo kvaszt?<br />
Az oroszoknal ittam, de ott is mindegyik mas volt. Utoljara sajnos 15 eve jartam arra. Akkor mar palackozva is lehetett kapni 1,5-2 literes kiszerelesben a friss kvaszt, nem csak lajtos kocsikbol.<br />
Sajnos manapsag nem divat nalunk semmi, ami az orosz kulturara jellemzo: se a nyelv, se az irodalom, se a konyhajuk. Ez van :o)
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14229392
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-17T12:41:30+02:00
2011-08-17T12:41:30+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
valmai azt súgja, hogy te valahonnan sejted, hogy milyennek kellene a kvásznak lennie... én nemtom. de amit cisnlátam, az nagyon ízlett :D
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14229382
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-17T12:40:25+02:00
2011-08-17T12:40:25+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt?fullcommentlist=1#c14228644" class="reply_nick_15982" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14228644 );">@borzash</a>: <br />
Bocs, az elobb magamban beszeltem, de valojaban neked kuldtem a linket :o)
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14229375
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-17T12:39:32+02:00
2011-08-17T12:39:32+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt?fullcommentlist=1#c14229363" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14229363 );">@Attilajukkaja</a>: <br />
<a rel="nofollow" href="http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Bread_%28buhanka%29.jpg">ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Bread_%28buhanka%29.jpg</a>
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14229363
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-17T12:38:22+02:00
2011-08-17T12:38:22+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt?fullcommentlist=1#c14228644" class="reply_nick_15982" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14228644 );">@borzash</a>: <br />
Koszi a valaszt. Gondolom, azota lattad, hogy ratalaltam Fermentor blogjara. Baromi nehez volt: csak rakattintottam a nevere :o)<br />
Nala is rakerdeztem erre a mazsola dologra. Irtam mar, nem nagyon szeretem az edes kvaszt, ezert erdekel tobbek velemenye is. De igazad lehet, foleg a hozzaadott cukor mennyisege hatarozhatja meg a kvasz edessegi fokat!<br />
Buhanka oroszul veknit jelent, de nalunk az orosz tegla alaku, savanykas feketekenyer szinonimaja lett. Orosz nyelvben igy magaban nem hasznalnam :o)
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14228644
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-17T11:17:26+02:00
2011-08-17T11:17:26+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt?fullcommentlist=1#c14228533" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14228533 );">@Attilajukkaja</a>: <br />
<a rel="nofollow" href="http://fermentator.blog.hu/">fermentator.blog.hu/</a><br />
<br />
Nem hinném, hogy a mazsola nagyon sokat édesítene rajta. Egyébként az ottani fagyasztott feketekenyeret én is gondoltam kipróbálni erre. Buhanka a neve? Fasza.
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14228533
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-17T11:02:03+02:00
2011-08-17T11:02:03+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt?fullcommentlist=1#c14226016" class="reply_nick_15982" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14226016 );">@borzash</a>: <br />
"Fermentátor olvtárs" blogjat valahol kikeresem, mert nem latok a neve mellett linket. Koszonom a tanacsokat, de arra is gondoltam, hogy az orosz boltban nem is port veszek, hanem igazi orosz fekete buhankat es azzal probalom ki fele annyi mennyisegben, mint amit te irsz.<br />
Nem nagyon szeretem az "edes" kvaszt es, ha jol gondolom, akkor a mazsola edesiti az italt. Vagy nem?
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14226016
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-16T22:36:49+02:00
2011-08-16T22:36:49+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
Most is lehet kapni, de a házi tényleg jobb. Van por alakú is, dobozolva árulják ugyanott, már csak azt kell kipróbálni. Ahogy itt le van írva, az tutira működik, akár még azt is elárulom, milyen kenyérből készült (jókenyér márkájú, teljes kiőrlésű rozskenyér). De nézz szét a fent kommentelő Fermentátor olvtárs blogján, ő jobban beleálsta magát a dologba.
https://garum.blog.hu/2011/01/14/flancolas_a_pacallal/full_commentlist/1#c14225827
Válasz erre: Flancolás a pacallal
2011-08-16T22:15:38+02:00
2011-08-16T22:15:38+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Nagyon jol nez ki a kepen az a pacal! Gratulalok!<br />
Nekem mindig körmös pacalt kell csinalnom, a csaladban az megy. De egyszer kiprobalnam a babos, csulkos velos pacalt is Nagyszakacsi modra, ahogy a Szoke Andras musoraban lattam. A recept is megvan, csak nem vagyok beregisztralva arra a bizonyos oldalra:<br />
<a rel="nofollow" href="http://tvpaprika.ro/hu/musoraink/taj_fold">tvpaprika.ro/hu/musoraink/taj_fold</a>
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14225597
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-16T21:52:46+02:00
2011-08-16T21:52:46+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Kivancsiva tettel, hat beneztem hozzad :o)<br />
A kvaszt nagyon szeretem es volt, hogy Budapesten valamelyik orosz boltban (a Cora-ban vagy a Feny utcai piacon levoben?) lehetett is kapni palackozva. Kiabrandito volt! Igazad lehet, az csak frissen jo.<br />
Nem tudom, ki merjem-e probalni a hazi kesziteset, mert nekem biztosan csak a huszadik alkalomra sikerulne valamennyire jol. Lehet, hogy erdemes kisebb mennyiseggel kezdeni a probalkozast?
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14222561
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-16T14:52:42+02:00
2011-08-16T14:52:42+02:00
Fermentátor
http://blog.hu/user/639235
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt?fullcommentlist=1#c14222475" class="reply_nick_15982" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14222475 );">@borzash</a>: Én mazsolát nem is mindig teszek bele. Most is erjed 8-9 liternyi, a felében van mazsola.<br />
Egyébiránt az első főzeteim...hát, spongyát reá! Kb. a hetedik-nyolcadik volt az, mikor kijelentettem, ez igen! És akkor már nem csak nekem ízlett!<br />
Utána is voltak mellényúlások, persze, de igazából az állandó kísérletezgetések miatt.
https://garum.blog.hu/2010/05/28/obskurus_nedvek/full_commentlist/1#c14222495
Válasz erre: Obskúrus nedvek
2011-08-16T14:46:43+02:00
2011-08-16T14:46:43+02:00
Fermentátor
http://blog.hu/user/639235
<a href="http://garum.blog.hu/2010/05/28/obskurus_nedvek?fullcommentlist=1#c14221802" class="reply_nick_15982" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14221802 );">@borzash</a>: <br />
<br />
Hmm, nekem is csak arbatos lónyál a viszonyítási alapom...
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14222475
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-16T14:44:09+02:00
2011-08-16T14:44:09+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
ó, én ennyire nem voltam tudományos, nem is teljesen értem, mi történik benne. a tejsavas erjedés mindenesetre kell, mert attól lesz jó savanykás.<br />
<br />
én elégedett vagyok ezzel a módszerrel, bár a szénsavmegtartással majd kísérletezem. meg adalékanyagokkal a mazsola helyett, az a tervem.
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14222417
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-16T14:38:52+02:00
2011-08-16T14:38:52+02:00
Fermentátor
http://blog.hu/user/639235
off<br />
Egyébként való igaz, szűrés szempontjából teljesen logikus, ahogy csináltad.<br />
on
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14222406
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-16T14:37:53+02:00
2011-08-16T14:37:53+02:00
Fermentátor
http://blog.hu/user/639235
Valóban, a szűrésnél és az elején a nyitott erjesztésnél megy el sok CO2. A nyitott erjesztés ugyanakkor utat hagy a baktériumoknak, ami eltolhatja a mikroflórát a tejsavas erjedés irányába. Én pedig azt pártolom, hogy minél kevesebb tejsav, minél több szénsav! :) Ezért az első néhány alkalom után, mikor savanykás, alig bubis löttyök jöttek létre, átálltam a zárt erjesztésre, azaz PET-palackokba vágtam a kvászlevet. Ennek is vannak hátrányai persze: macerás, mert min. naponta (de akár naponta többször is) le kell engedni a képződött CO2 egy részét, illetve azért is, mert az élesztő ugyan kiülepszik, de fogyasztás előtt felkavarodik valamelyest, ezért minden palack esetében igaz, hogy 1-1,5dl anyag (az alja) megy a mosogatóba.
https://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt/full_commentlist/1#c14221876
Válasz erre: A kvászprojekt
2011-08-16T13:45:04+02:00
2011-08-16T13:45:04+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="http://garum.blog.hu/2011/08/09/a_kvaszprojekt?fullcommentlist=1#c14221836" class="reply_nick_639235" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14221836 );">@Fermentátor</a>: ha a szénsav megtartására van tipped, ne titkold. nem mertem lezárni, meg úgy tűnt logikusnak a szűrés, ahogy csináltam, akkor veszhetett el sok. de így is nagyon jó frissítő volt. a szűrés után három vagy négy nappal volt a legfinomabb. utána már nem létezett.<br />
<br />
higiénia ügyében megelégedtem azzal, hogy volt forrázás, meg nem hagytam sokáig "poshadni".