Abcúg műsajt

2010.02.03. 15:50

Szerző: borzash

Tiltsák be a növényi olajból kotyvasztott sajtpótlókat. Mindet, most. We want the world and we want it now.

Na jó, ne tiltsák be, de szívesen gyártok rá egy jogszabálytervezetet, hogy hol és milyen feltételek mellett lehessen használni.

A növényi olajból készült sajtpótló egyszerűen műanyag moslék. Lisztes, szájpadlásra tapadó, rosszízű zombikaja, a zöld szója, a nasperzselé, a szóma és szárított zebraszar egy személyben. A modern élelmiszeripar szégyene.

Az, de maradjon is az. Ne váljon - még jobban - a vendéglátóipar szégyenévé is. Fogyasztóvédelmileg legyen lehetetlen sajt helyett úgy feltenni valamire, hogy erre a tényre nagy hangon és nyomatékosan ne hívnák fel az ember figyelmét. Ha van olyan idióta, aki a Metróban saját fogyasztásra vesz egy nagy tömb műsajtot, hát istenem, lelke rajta (bár a fenét, az én TB-járulékomból az ő rákjait ne kezeljék!), az önsorsrontás hagyományi szépek és nagyok ebben az országban, de ne rakjanak az én melegszendvicsemre semmi ilyen förtelmet. Kérdezzék meg, kérem-e.

A lángos, ha rendesen van elkészítve, nem olajban szétáztatva, kihűtve, megmikrózva, újra kihűtve és újra megmikrózva, bizony egy gasztronómiai csoda. Viszont nem állhatsz ott a tehén mellett, amikor a lángosodra szánt sajt alapanyagául szolgáló tejet nyeri ki belőle Marinéne. Sajnos, teszem hozzá, a frissen fejt tej illata egy enyhébb istállószaggal keverve jó tud lenni.

A trapista a sznobok szerint a sajtok legalja, éretlen, íztelen jószág. De sajt. Nem úgy, mint a fagyasztva szárított, génsebzett, héliumballonnal a sztratoszféráig küldött, shotgunnal visszakergetett, polietilén-pürévé emulgeált, börtönben fogant, fúziós reaktorban világra jött, nagy fordulaton esztergált, forgácsolt, porított, tömbösített és újra iparilag lereszelt növényi olaj.

 Ez vajon mi?

A bejegyzés trackback címe:

https://garum.blog.hu/api/trackback/id/tr161726881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sziti 2010.02.04. 13:18:25

Teljesen igazad van. Szörnyű, de a "sajt" gyakorlatilag bármivel behelyettesíthető a fenti szösszenetedben.

Egyébként pedig a zebraszar sem a régi már...

Melegszendvicset pedig inkább csinálj magadnak :-)

Alhazred 2010.02.04. 15:37:56

ez szép volt bazzeg

Otm Shank 2010.02.04. 17:13:36

Fasza vótá, öcsém, jól megmondtad, gecaó!

lorien · http://lorien.blog.hu 2010.02.05. 20:13:37

Látom, szépen felhúztad magad. Mint ahogy én is felhúzom magam az ilyeneken. Tiltsák be, vagy nagy lóbetűkkel írják rá, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlan. A gyorsérlelt, folyós vegyszeres 500 forintos trappistának csúfolt szörnyetreggel együtt.

A képen olyan, mint valami edámi típusú, de a poszt alapján valami azt súgja, köze sincs a sajthoz.

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2010.02.05. 23:01:45

@lorien: neeem, a képen rendes sajt van, tetszett ez a kép. meg gondolkoztam mikor megláttam, hogy vajon a műsajtba az illúzió végett fújatnak-e lyukakat...
süti beállítások módosítása